En svensk julmarknad i Berlin

En svensk julmarknad i Berlin? Jo! I Landhaussgatan finns det Victoriaförsamlingen, Svenska kyrkan i Berlin. Senast var jag med min fru på svenska julmarknaden i Berlin. Det var okej men där var mycket folk. Människorna var likväl vänlig och hjälpsam. Hos svenska stånd befann är de norrmänner. Deras saker var jättedyr! Jag kunde bara titta.

Det fanns svenska mat på platsen. Priser var bra, vi åt älgkorv (jättegott!!!) och drack flera glögg ;) Jag var i alla fall jättematt! En svensk böckerstånd var fin som sålde många billiga böcker. Jag pratade svenska med säljaren och köpte två böcker. Så har jag nya litteraturer för S-Bahn.

Jag önskar mig för nästa året att där står kanske kvar flera stånd.

P.S. Språkkunskaper från 2012-12-10

……….

Der kleine, aber feine schwedische Weihnachtsmarkt (oder auch „Weihnachtsbasar“) war das ziemlich unaufdringlichste, was ich in dieser Richtung in den letzten Jahren gesehen habe. Kunsthandwerk, Speis und Trank auf kleinem – gemessen an allen „Großfressmärkten“ – Raum gaben der Sache die Gemütlichkeit, die sie haben sollte. Das der Markt nur wenig bekannt ist, hat daher auch sein Gutes ….

Das könnte dich auch interessieren …

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

What is 7 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Translate »